Napoli blijft ongeslagen in Serie A, geen stunt voor Theate en co

Napoli blijft ongeslagen in Serie A, geen stunt voor Theate en co

28-10-2021 22:51
Serie A 0 Reacties

Napoli blijft imponeren in de Serie A. De ploeg van trainer Luciano Spaletti rekende in het eigen Stadio Diego Armando Maradona simpel af met Bologna: 3-0. Fabián Ruiz en Lorenzo Insigne (2x) zorgden voor de doelpunten. 

Napoli met Dries Mertens op de bank kwam eigenlijk geen moment in de problemen tegen Bologna met Arthur Theate in de basis, dat geen enkele keer op doel wist te schieten. Napoli-captain Ruiz zorgde na ruim een kwartier spelen voor de eerste treffer: hij schoot de bal heerlijk in de kruising achter Bologna-keeper Lukasz Skorupski.

Hiermee was het hek van de dam. Napoli hield de bal rustig in de ploeg en kreeg vlak voor de rust een buitenkansje om de score te verdubbelen. De bal ging op de stip na een merkwaardige handsbal van Gary Medel en Lorenzo Insigne faalde niet: 2-0.

Bologna kon ook in het tweede bedrijf geen vuist maken en moest nog een derde treffer toelaten. Wederom ging de bal op de stip, al was deze beslissing van scheidsrechter Serra Marco wat discutabeler. De VAR zag echter geen reden om in te grijpen, waarna Insigne zijn tweede maakte van de avond. Mertens mocht nog invallen. 

Door de overwinning neemt Napoli de koppositie in de Serie A weer over van AC Milan. Beide ploegen staan op 28 punten na tien wedstrijden en zijn daarmee nog ongeslagen, maar Napoli heeft een beter doelsaldo.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie