Catalunya Ràdio: 3 dagen tussen afscheid in Qatar en debuut in Galicië voor Xavi

Catalunya Ràdio: 3 dagen tussen afscheid in Qatar en debuut in Galicië voor Xavi

28-10-2021 21:45

Xavi Hernández zal nog voor de interlandbreak zijn debuut als FC Barcelona-trainer maken, meldt Catalunya Ràdio donderdagavond. De opvolger van Ronald Koeman zal naar alle waarschijnlijkheid op 3 november afscheid nemen van Al-Sadd en drie dagen later al op de bank zitten tijdens Celta de Vigo-FC Barcelona.

Nadat Ronald Koeman vlak na middernacht de laan uit werd gestuurd, werd al snel duidelijk dat Xavi de nieuwe trainer van FC Barcelona moet gaan worden. Alle Spaanse media maakten al snel melding van een akkoord tussen Barça en de verloren zoon. Zijn huidige Qatarese werkgever Al-Sadd laat hem naar verluidt transfervrij gaan, mits Xavi de topper tegen Al-Duhail op 3 november nog voor zijn rekening neemt.

Volgens Catalunya Ràdio zijn alle plooien gladgestreken en zal Xavi op 6 november in het Galicische Estadio de Balaídos zijn officiële Barça-rentree maken. De veelgeprezen oud-middenvelder neemt zes assistenten mee, onder wie zijn broer Óscar. Barcelona speelt in de tussentijd Deportivo Alavés en Dinamo Kiev en zal dat onder leiding van Sergi Barjuán doen.

Xavi groeide tussen 1998 en 2015 uit tot FC Barcelona-icoon en speelde liefst 767 officiële wedstrijden in Catalaanse dienst. Later voetbalde hij nog vier jaar voor Al-Sadd, de club waar hij in 2019 ook zijn trainerscarrière opstartte.