Engelse pers spaart De Bruyne niet: 'Man City is beter zonder hem'

Engelse pers spaart De Bruyne niet: 'Man City is beter zonder hem'

28-10-2021 18:45
8


De voorbije vier edities van de League Cup werd telkens gewonnen door Manchester City, maar dit seizoen liep het al vroeg mis. The Citizens verloren na strafschoppen van West Ham United en zijn uitgeschakeld. In Engeland zag men ook dat Kevin De Bruyne opnieuw niet kon overtuigen.

Onze landgenoot begon aan de wedstrijd, maar wist zich nooit echt door te zetten. Hij werd zeven minuten voor tijd vervangen door Pep Guardiola en zag zijn ploeg uiteindelijk ook naast de winst grijpen. De Bruyne blijft het moeilijk hebben om het niveau van vorig seizoen te halen. Dat ziet men ook in Engeland.

kwam aan de aftrap, maar leverde een bleke prestatie af. Hij werd na 83 minuten vervangen op een moment dat City nog volop op zoek was naar de zege. In de Engelse pers beginnen ze zich stilaan zorgen te maken over de vorm van De Bruyne, die in elf wedstrijden dit seizoen drie keer scoorde en amper één assist gaf.

'De Bruyne is nog op zoek naar zijn beste vorm', schreef men bij Sky Sports. 'Als City Chelsea en Liverpool wil bijhouden in de Premier League en kans wil maken om een eerste keer de Champions League te winnen, zal De Bruyne vroeg of laat zijn topvorm moeten vinden.'

Beter zonder hem
Met drie doelpunten en één assist in elf partijen heeft De Bruyne zijn statistieken ook niet mee. Het lokale Manchester Evening News is bijzonder streng voor de Rode Duivel. 'De harde waarheid is dat City op dit moment beter lijkt zonder hem', klinkt het.

Al is men ook hoopvol dat de middenvelder binnenkort weer op topniveau zal acteren. 'De Bruyne is te goed dat het niet weer in orde zal komen, maar in een kern vol spelers in een betere vorm en met een trainer die naar prestaties kijkt, zijn er op dit moment betere opties', schrijft men.