Kompany neemt het op voor bekritiseerde Ajax-huurling Magallan

Kompany neemt het op voor bekritiseerde Ajax-huurling Magallan

28-10-2021 18:31 Laatste update: 18:38
14

RSC Anderlecht kwam woensdag in actie in de beker van België en wist te overtuigen met een 1-7 overwinning tegen La Louvière. Ook Lisandro Magallan kreeg een basisplek, maar speelde geen al te beste partij.

De 28-jarige Argentijn speelde de hele wedstrijd, maar was misschien wel de minste Anderlecht-speler op het veld. In het begin van de partij kwam hij goed weg met slechts een gele kaart en even later lag hij aan de basis van de La Louvière-penalty.

Bij Het Nieuwsblad was men ook niet overtuigd van Magallan. 'Het is nog te vroeg om te zeggen dat Magallan al mag gaan, maar de Argentijn straalde niet het grootste vertrouwen uit', schreef men bij het dagblad.

Toch wilde Vincent Kompany de huurling van Ajax achteraf vooral in bescherming nemen. "Of hij in de fout ging? Dat zag ik niet zo", klonk het bij La Dernière Heure. "Die kopbal was, mede door de staat van het veld, lastig in te schatten. Ik heb genoeg op die positie gespeeld om dat te kunnen zeggen. De fout gebeurde in mijn ogen vooral nadien", gaf hij aan.