Gillet slaat mea culpa bij Sporting Charleroi: Een ontgoocheling

Gillet slaat mea culpa bij Sporting Charleroi: "Een ontgoocheling"

28-10-2021 13:30

Guillaume Gillet mocht woensdag nog eens spelen bij Sporting Charleroi, maar het werd geen succes. De veteraan miste de belangrijke laatste penalty tegen Lommel. Bij La Dernière Heure neemt hij dan ook de schuld op zich. 

Gillet mocht invallen voor de verlengingen, maar werd uiteindelijk de anti-held. "Ik koos ervoor om een panenka te doen, maar de doelman heeft de juiste kant gekozen", zucht Gillet. "Dat is onaangenaam, zeker als je de laatste strafschop neemt. Ik heb altijd mijn verantwoordelijkheid genomen en was niet nerveus. Het is echt een ontgoocheling, scoren had mij goed gedaan."

De ervaren rot heeft het sowieso moeilijk met zijn gebrek aan speeltijd. "Als we hadden gescoord in minuut 89, had ik niet gespeeld. De omstandigheden zijn niet ideaal voor mij. Ik moet me tevreden stellen met enkele minuten, dat is een andere rol dan vorig jaar. Maar dat was voorzien aan het begin van het seizoen, ik ga niet zeuren."

Dit seizoen zou wel eens het laatste kunnen zijn voor Gillet. Zijn contract loopt komende zomer af bij Sporting Charleroi.