Geen Martinez? 'Barça pakt door en kijkt wat nodig is om opvolger aan te stellen'

Geen Martinez? 'Barça pakt door en kijkt wat nodig is om opvolger aan te stellen'

28-10-2021 08:13
7

FC Barcelona zet in op Xavi Hernández als opvolger van Ronald Koeman. Er zijn nog geen definitieve knopen doorgehakt, maar de clubleiding wil de serieuze gesprekken met de voormalig middenvelder snel opstarten. In het verleden werd ook Roberto Martinez al meermaals genoemd.

Volgens RAC1 en Fabrizio Romano hebben Barcelona en voorzitter Joan Laporta hun vizier gericht op Xavi, die op dit moment nog werkzaam is bij Al-Sadd. Een paar weken geleden zou er al voorzichtig contact zijn geweest tussen de twee partijen en die gesprekken gaan nu geïntensiveerd worden.

De clubleiding van de Blaugranas gaat nu onderzoeken wat er nodig is om Xavi los te weken bij Al-Sadd. Dat proces is pas net begonnen, dus er wordt voorlopig nog geen nieuws verwacht. Zeker is wel dat de gewezen spelmaker graag bij Barcelona aan de slag wil. Om de 'tussenperiode' te coveren, staat volgens Fabrizio Romano Sergi Barjuan klaar. Hij is nu trainer van Barça B.

Xavi moet de opvolger worden van Ronald Koeman, die in de nacht van woensdag op donderdag werd ontslagen door Barcelona. Een 1-0 nederlaag bij Rayo Vallecano, waarin Memphis Depay een strafschop miste, was de spreekwoordelijke druppel voor het clubbestuur.