'Na shortlist lekt ook volledige uitslag Ballon d'Or uit: Lewandowski wint'

'Na shortlist lekt ook volledige uitslag Ballon d'Or uit: Lewandowski wint'

28-10-2021 07:32
1

Social media is in de ban van een uitgelekte lijst met de volledige uitslag van de Ballon d'Or-verkiezing. De prijs wordt pas op 29 november uitgereikt, maar het zou nu al vaststaan dat Robert Lewandowski met de prestigieuze prijs aan de haal gaat.

Het Spaanse Marca heeft woensdag de top-twintig alvast naar buiten gebracht en via social media circuleerde een lijst met de volledige uitslag. Lewandowski is hierin bovenaan geëindigd, met in totaal 627 stemmen en recordwinnaar Lionel Messi en Karim Benzema naast zich op het podium. De overige twee nog actieve oud-winnaars – Cristiano Ronaldo en Luka Modric – lijken het te moeten doen met een negende en een twaalfde plek.

Organisator France Football heeft dertig spelers op de dertigkoppige shortlist gezet, al lekte ook die lijst begin deze maand voortijdig uit: Simon Kjaer verdiende na zijn heldendaden op het EK een eervolle vermelding, maar Lewandowski, Benzema en Mohamed Salah (waarschijnlijk de nummer vier van dit jaar) werden al gauw genoemd als topfavorieten. Messi troefde in 2019 Virgil van Dijk nipt af en is sindsdien de titelverdediger: de prijs werd in 2020 niet uitgereikt als gevolg van de toen uitgebroken coronapandemie.