‘Ook CD&V gaat mee in voorstel minister Vandenbroucke voor hervorming RSZ’

‘Ook CD&V gaat mee in voorstel minister Vandenbroucke voor hervorming RSZ’

28-10-2021 07:20
12

Het Nieuwsblad meldt dat ook CD&V-kamerfractie mee in het voorstel van minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit) gaat om de RSZ-voordelen in het Belgische voetbal te hervormen.

De voordelen zullen worden hervormd. “De voorbije tien jaar kostten die lonen de schatkist ongeveer één miljard euro aan belastinggeld. De sociale en fiscale voordelen waren bedoeld om jonge, minder verdienende spelers sociaal te beschermen. We moeten terug naar dat oorspronkelijke doel.”

In het plan zal de RSZ-regeling wegvallen en topvoetballers die veel verdienen zullen dat voelen. Ook voetballers die minder verdienen zullen naar verluidt ‘getroffen’ worden. Ter compesnatie wordt er gesproken van een sportbonus. Het is nog niet duidelijk hoe hoog het loon moet zijn om daar aanspraak op te maken.

De regering moet nog tot een akkoord komen. Vooral Partijvoorzitter van MR Georges-Louis Bouchez – zelf voorzitter van voetbalclub Francs Borains – ziet het voorstel niet zitten. Hij vreest dat de regeling het einde van veel clubs in België zullen betekenen en het einde van de Europese avonturen.