Man City verliest na vijf (!) jaar weer in League Cup, geniale ingeving Origi

Man City verliest na vijf (!) jaar weer in League Cup, geniale ingeving Origi

27-10-2021 23:06 Laatste update: 23:47
3

Manchester City is sensationeel genoeg al in de achtste finales van de League Cup gestrand. The Citizens wonnen zes van de laatste acht edities en waren aan een reeks van vier gewonnen finales op rij bezig, maar strandden woensdagavond tegen West Ham United.

West Ham United-Manchester City 0-0 (West Ham United wint na strafschoppen)
Beide clubs kwamen in negentig minuten niet tot scoren en mochten volgens de League Cup-reglementen direct aan een penaltyserie beginnen. Basisklant Nathan Aké zag ploeggenoot Phil Foden direct missen, waarna de titelhouder direct achter de feiten aan liep. Mark Noble, Jarrod Bowen, Craig Dawson, Aaron Cresswell en Saïd Benrahma hielden allen hun zenuwen in bedwang en maakten de stunt compleet voor The Hammers.

Preston North End-Liverpool 0-2
Het B-team van Liverpool – met Divock Origi – haalde wel de laatste acht, na een moeizaam tot stand gekomen uitzege bij Preston North End. De nummer negentien van het Championship hield een uur lang stand, totdat Takumi Minamino eindelijk de ban brak: 0-1. Kort voor tijd werd de wedstrijd beslist door een geniale ingeving van Divock Origi: de Belg tekende met een ingenieuze scorpion kick voor de 0-2 eindstand.

Overige uitslagen
Burnley-Tottenham Hotspur 0-1
Leicester City-Brighton & Hove Albion 2-2 (Leicester City wint na strafschoppen)
Stoke City-Brentford 1-2