RSC Anderlecht verplettert La Louvière met heus doelpuntenfestival

27-10-2021 22:37
32

RSC Anderlecht kende in de Croky Cup weinig moeite met amateurploeg La Louvière. Op het mytische Tivoli haalde paars-wit het makkelijk met 1-7 van La Louvière.

Kompany besloot om toch niet te veel te experimenteren met zijn elftal en koos voor enkele gevestigde waarden. Joshua Zirkzee kreeg wel opnieuw een kans in de basiself en bedankte voor het vertrouwen met na twintig minuten voetballen het openingsdoelpunt tegen La Louvière.

Ook daarna waren de kansen en het balbezit voor de Brusselaars, die dat iets na het half uur ook benut zagen worden door Wesley Hoedt. Voor paars-wit leek de overwinning daarmee dus ook zo goed als binnen. Leek, want niet veel later zorgde Franco Louka toch nog voor spanning door vanop de stip voor de aansluitingstreffer te zorgen.

Lior Refaelov en RSC Anderlecht wisten voor de rust echter nog orde op zaken te zetten. Dat deed ook Zirkzee. De Brusselaars gingen met een 1-4 voorsprong de rust in.

Na de pauze ging Anderlecht met de voet van het gaspedaal af en kwam het amper nog tot kansen. Ook La Louvière was niet sterk genoeg om nog voor gevaar te zorgen. We leken geen doelpunt meer te gaan krijgen, maar het venijn van de tweede helft zat hem in de staart.

Benito Raman lukte nog een goal en maakte er 1-5 van. Ook Refaelov kon de netten nog doen trillen, net zoals Hoedt. Het werd 1-7.