Izquierdo scoort zijn eerste voor Club Brugge, Dost toont zijn torinstinct

27-10-2021 22:32
15

Een experimenteel Club Brugge heeft woensdagavond de klus geklaard tegen een tienkoppig Deinze. Blauw-Zwart had meer dan genoeg kansen om er een doelpuntenfestival van te maken, maar hield het op een 3-0 overwinning.

Club Brugge nam al snel de controle over de wedstrijd, maar echt doorzetten konden Philippe Clement en zijn experimenteel elftal niet. Bas Dost werd moeilijk bereikt en ook José Izquierdo had het moeilijk zich te onderscheiden.

Iets na het kwartier kreeg Deinze het nog wat moeilijker nadat Bizimana een terechte rode kaart kreeg voor een zware tackle op de enkel van Clinton Mata. Het gaf Club Brugge de mogelijkheid om zich nog meer in de match te knokken en kreeg via Izquierdo, Dost en Sandra bijzonder goede kansen op het openingsdoelpunt. Dat bleef echter lange tijd uit.

Kans na kans na kans, het wedstrijdverloop deed vermoeden dat Club Brugge voor de rust minstens één keer zou scoren. Scoren deed het echter niet. We gingen rusten met een 0-0 gelijkspel, tegen de gang van het spel in.

Meteen na rust was het dan toch raak voor Club Brugge, waar José Izquierdo zijn eerste sinds zijn comeback wist te scoren. Het balbezit bleef daarna voor de Bruggelingen, maar we kregen flink wat slordig voetbal te zien. Daar was onder andere Kamal Sowah het schoolvoorbeeld voor. Hij werd na een uur voetballen gewisseld door jonkie Antonio Nusa.

Er kwam ook flink wat afval in het spel van de Bruggelingen, maar Nusa en Sandra kregen toch nog kansen op een doelpunt. Dat viel er niet, waardoor Clement zich toch genoodzaakt zag om Noa Lang in te brengen. Uiteindelijk kregen we toch nog een goal voor Dost, die na een goede voorzet van Mata de bal in doel devieerde. Diezelfde Dost deed het enkele minuten later opnieuw na een bijzonder knappe actie van Nusa en de assist van Rits.