Geen stunt voor Nilis, KAA Gent gaat makkelijk voorbij Belisia

27-10-2021 21:47
2

KAA Gent kende weinig problemen met amateurclub Belisia. In eigen huis versloegen de Buffalo's de ploeg van trainer Luc Nilis. Het werd 4-0.

Nilis gaf voor de wedstrijd al aan dat hij niet meteen geloofde in een stunt tegen KAA Gent en leek al vroeg gelijk te gaan krijgen. Met zijn Belisia kwam hij na zes minuten voetballen al op achterstand na een mooie knal van Vadis Odjidja.

De Buffalo's bleven aan het doel van de bezoekers hangen en leken dan ook geen enkele intentie te hebben om het bij dat ene doelpunt te houden. Mboyo en Chakvetadze kregen kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar slaagden niet in hun opzet. Het was uiteindelijk verdediger Okumu die in de 24e minuut de verdiende tweede treffer scoorde.

Ook na die tweede treffer kreeg Gent via onder andere Mboyo nog grote mogelijkheden op een derde treffer. Net voor de pauze wist hij die ook nog te scoren.

Ook na de pauze was het balbezit voor Gent, maar de drang om te scoren was duidelijk wat minder. Onder andere Gianni Bruno kreeg nog wel een goede kans, een doelpunt zagen we voor het uur niet.

In minuut 64 was het dan toch raak voor Gent, dat na handspel in de zestien van Bilzen de bal op de stip zag gaan. Chavetadze nam de honneurs waar en maakte er 4-0 van. Daar bleef het uiteindelijk ook bij.