Overzicht Beker van België: Topclubs kennen geen moeite, Charleroi uitgeschakeld

27-10-2021 22:44 Laatste update: 22:53
2

Ook woensdag is er heel wat bekergeweld en komen flink wat clubs in actie. VoetbalPrimeur.be maakte voor u alvast een kort overzicht van alle clubs en de resultaten.

FCV Dender – Eupen (0-1)
Na nog geen tien minuten voetballen kwam Eupen al op voorsprong na een doelpunt van Gnaka. De bezoekers waren de hele wedstrijd baas en gaven Dender dan ook geen duimbreed toe. Dender raakte niet meer door de muur van Eupen en voor de bezoekers was één doelpunt genoeg. Het bleef 0-1.

RFC Seraing – Sint-Truiden (3-2)
STVV nam het initiatief al snel in eigen handen en zocht naar een vroeg doelpunt. De kansen waren ook voor de Kanaries, met onder andere een goede poging voor Koita. Het doelpunt was echter voor Seraing, tien minuten voor rust kon Mouandilmadji profiteren na een snelle counter.

Seraing ging met een voorsprong de rust in, maar hield die niet. Negen minuten na de pauze stonden de bordjes weer gelijk na een goal van Mitsubara. STVV kwam enkele minuten later zelfs op voorsprong via Koita. Alles weer te herdoen voor Seraing.

De thuisploeg probeerde die gelijkmaker te vinden en werd tien minuten voor tijd ook beloond. Maziz bracht Seraing weer op gelijke hoogte en schoot hen naar de verlengingen. Diezelfde Maziz wist in de eerste verlenging Seraing ook naar de volgende ronde te schieten. Hij zorgde opnieuw voor een voorsprong en de winst: 3-2.

Royal Knokke FCKV Kortrijk (1-1) / (1-2)
Knokke bleek al snel geen katje om zonder handschoenen aan te pakken en maakte het Kortrijk bijzonder moeilijk. De kansen waren aanvankelijk ook voor de thuisploeg, maar een doelpunt viel er niet. KV Kortrijk kwam ook beter in de partij, maar doelman Sven Dhoest (ex-Club Brugge) hield zijn ploeg voor rust nog recht.

Na de pauze was het via Kadri dan toch raak voor Kortrijk. Knokke had het moeilijk om zich nog door te zetten, maar wist tien minuten voor tijd dan toch te scoren. Lambo kreeg de bal in de zestien en maakte er 1-1 van. Een doelpunt zagen we niet meer, verlengingen moesten uitsluitsel geven. Die deden dat echter niet. De doelpunten bleven uit, de strafschoppen waren nodig. Daarin toonde KV Kortrijk zich de sterkste en bekert het verder.

Sporting CharleroiLommel (0-0)/(3-4)
Charleroi was met grote afstand de gevaarlijkste ploeg en maakte het meeste aanspraak op een vroeg doelpunt. Het bleef daar echter lang op wachten. Na de pauze zagen we een ander Lommel en kreeg het wat meer ruimte om tot voetballen te komen.

Beide ploegen zochten wel naar een goal, maar vonden die niet meer. Het bleef 0-0 tot affluiten, waardoor we naar verlengingen gingen. Ook daarin kregen we geen doelpunten te zien. Via de strafschoppen wist Lommel zich uiteindelijk te plaatsen voor de volgende ronde.

KAA GentBelisia Bilzen SV (4-0)
De ploeg van Luc Nilis maakte nooit echt een schijn van kans en kreeg al snel een domper te verwerken na een doelpunt van Vadis Odjidja. Via Okumu en Mboyo werd het voor de rust nog 3-0.

Chakvetadze wist er na de pauze vanop de stip nog 4-0 van te maken. Tevens ook de eindstand.

Sint-Eloois-WinkelKRC Genk (0-6)
Ondanks het overwicht had KRC Genk flink wat moeite om tot kansen te komen en kwam het niet snel tot scoren. Vanop de stip deed Ugbo het dan toch. Nauwelijks enkele minuten later kon Arteaga twee keer op rij scoren.

Via Joseph Paintsil werd het net voor rust zelfs 0-4. Na de pauze viel er nog weinig te beleven en leek de score onaangeroerd te blijven. Via Ugbo en Toma werd het net voor affluiten toch nog 0-5 en 0-6.

Francs BorainsK. Beerschot V.A (0-4)
Beerschot heeft dan toch nog eens gewonnen dit seizoen. Tegen Francs Borains kon het niet beter beginnen en kwam het na enkele minuten voetballen al op voorsprong via Noubissi. Beerschot bleef baas en op het uur werd het duel via Caicedo helemaal in het voordeel van de Kielse Ratten beslist: 0-2. Ook Holzhauser wist zijn doelpuntje mee te pikken. 0-3. Dat bleek niet de eindstand want in het absolute slot werd het via Vaca nog 0-4.

Club Brugge Deinze (3-0)
Club Brugge kende in eigen huis weinig problemen met Deinze. Het zag de bezoekers al snel met tien spelers vallen na een rode kaart voor Bizamana en nam de wedstrijd helemaal in handen. De Bruggelingen kregen ontzettend veel kansen, maar het was pas in de tweede helft dat de doelpunten vielen. Izquierdo scoorde zijn eerste voor Blauw-Zwart na zijn comeback, Dost maakte er twee.

Lierse KempenzonenOud-Heverlee Leuven (1-2)
De thuisploeg begon aan de partij hopende op een stunt en was lange tijd de evenknie van de Leuvenaren. De Pallieters verdienden zelfs een doelpunt, maar zagen dat aan de overzijde gescoord worden. Het was Sory Kaba die vanop de stip voor de 0-1 zorgde. Dat leek genoeg te gaan zijn voor OHL, maar tien minuten voor tijd viel de verdiende gelijkmaker dan toch voor Lierse.

Die gelijkmaker bleek niet genoeg. Na een lange pauze (een supporter moest gereanimeerd worden) begonnen we weer te voetballen én wist Leuven te scoren. Het was opnieuw Kaba die uiteindelijk voor de 1-2 eindstand zorgde.

RAAL La Louvière – RSC Anderlecht (1-7)
RSC Anderlecht heeft zonder veel moeite zich kunnen plaatsen voor de volgende ronde in de Beker van België. Het stond na 45 minuten voetballen al op een 1-4 voorsprong na doelpunten van onder andere Zirkzee (2x), Hoedt en Refaelov. Het duel eindigde uiteindelijk in een 1-7 eindstand dankzij goals van Raman, Hoedt en Refaelov.