Priske: Niemand haalt zijn neus op voor dit bekerduel tegen een tweedeklasser

Priske: "Niemand haalt zijn neus op voor dit bekerduel tegen een tweedeklasser"

27-10-2021 17:44

Eén van de meest evenwichtige zestiende finales uit de Croky Cup (voor zover je in deze fase van de strijd over 'evenwichtig' kan spreken) zou wel eens KVC Westerlo tegen Royal Antwerp FC kunnen worden. De koploper uit Eerste Klasse B verkeert in bloedvorm, terwijl The Great Old nog wel een opsteker kan gebruiken, beseft Brian Priske.

Onlangs zette Antwerp nog een straffe vijftien op vijftien neer in de Jupiler Pro League, maar de voorbije tien dagen moest het vrede nemen met een nederlaag bij Zulte Waregem (2-1) en gelijke spelen tegen Fenerbahçe (2-2) en Club Brugge (1-1). Het bekerduel met Westerlo zal dan ook de volledige aandacht krijgen. "Niet echt. Momenteel zoeken we nog altijd naar onze ideale vorm. Deze wedstrijd kan daar bij helpen", legde Priske uit op zijn persconferentie.

De grootste Croky-Cup-valkuil voor de betere clubs uit Eerste Klasse A is ongetwijfeld onderschatting van de tegenstander. Daar kan bij Antwerp geen sprake van zijn, waarschuwt Priske. "Niemand haalt zijn neus op voor dit bekerduel tegen een tweedeklasser, integendeel", klinkt het overtuigd. Toch zal Priske enkele vaste waarden 'verplichte rust' opleggen, soms tot onvrede van die jongens. "Die mentaliteit juich ik toe, maar door de opeenstapeling van wedstrijden moet je af en toe bepaalde jongens op de bank zetten, of zelfs uit de kern laten."

Zo zullen de Antwerp-fans in het Kuipje een andere doelman kunnen aanmoedigen. Jean Butez krijgt rust, Ortwin De Wolf neemt zijn plek in. Geen haar op het hoofd van Priske dat eraan denkt dat die keuze verkeerd uit kan pakken. "Ik kan niets slechts over hem zeggen. Ook in onze oefenwedstrijden was hij uitstekend", tankt hij De Wolf alvast het nodige vertrouwen in.