Nilis heeft weinig hoop op stunt: Stel je voor dat Gent City is en wij Brugge

Nilis heeft weinig hoop op stunt: "Stel je voor dat Gent City is en wij Brugge"

27-10-2021 17:29 Laatste update: 17:40

Luc Nilis beleeft zijn allereerste bekeravontuur als hoofdtrainer. Met SV Belisia trekt de gewezen prijsschutter naar KAA Gent, dat uiteraard torenhoog favoriet is voor het duel in de zestiende finales van de Croky Cup. Nilis wil vooral genieten.

Aangezien hij zelf alles al meegemaakt heeft, is Nilis de ideale man om zijn spelers mentaal bij te staan in de Ghelamco Arena. Geen al te hoge verwachtingen scheppen en het op je af laten komen, zo luidt zijn boodschap. "Je moet de tactische details geven waar zij iets aan hebben. Je moet hun hoofden niet vol steken", ziet Nilis bij Sporza geen heil in een urenlang tactisch discours.

Heel af en toe wint David wel eens tegen Goliath, maar in de meeste gevallen worden de krachtenverhoudingen gerespecteerd. Nilis haalt het recente voorbeeld van Manchester City op bezoek bij Club Brugge aan. Het sterrenelftal van Kevin De Bruyne veegde de vloer aan met de Belgische landskampioen. "Stel je voor dat Gent City is en wij zijn Brugge. Daar moet ik geen tekeningetje bijmaken", is Nilis duidelijk.

Als er dan tóch een stunt in zit, zal Belisia het moeten hebben van een feilloze teamprestatie. Naar eigen zeggen mist Nilis namelijk een echte 'killer' in zijn voorhoede. Misschien zelf de voetbalschoenen nog eens aanbinden? "Dat gaat niet gebeuren", ontwijkt hij die gedachte lacherig.