MR-voorzitter Bouchez daagt Beerschot uit: Profclub uit welvarende Antwerpen

MR-voorzitter Bouchez daagt Beerschot uit: "Profclub uit welvarende Antwerpen"

27-10-2021 17:12

K. Beerschot V.A. krijgt woensdagavond in de Croky Cup Francs Borains tegenover zich, dat met Georges-Louis Bouchez een bekend uithangbord heeft. De Waalse politicus is niet enkel voorzitter van MR, maar evenzeer van de club uit de Henegouwse mijnstreek. Zelf is hij alvast bijzonder ambitieus voor de toekomst.

Francs Borains en Bouchez, het zijn twee handen op één buik. Toen de Waalse club financieel in de problemen kwam, was het bruggetje snel gelegd. "Ik had hier al veel vrienden en daarom kreeg ik de vraag om voorzitter te worden. Het is niet dat ik Francs Borains nodig had om voorzitter van de MR te worden. Het is andersom", legt Bouchez uit bij Sportwereld. Die aanstelling ging gepaard met de nodige 'show', maar dat vindt hij niet meer dan normaal.

Ondanks de beperkte middelen en slechts 300 vaste toeschouwers druipt de ambitie ervan af. "Tegen 2025 willen we een profclub zijn. Liefst in 1A", windt Bouchez er geen doekjes om. Als grote voorbeeld spiegelt Francs Borains zich aan ... KRC Genk. Outsiders, daar heeft Bouchez het wel voor. "Zelf had ik een boontje voor Jelle Vossen: soms in vraag gesteld als voetballer, maar een geweldige goalgetter", doet hij uit de doeken.

Bovendien doet ook de ruimere context rond Genk belletjes rinkelen in de Borinage. "Een fusieclub in een mijnwerkersstreek met veel nationaliteiten, waar opeens veel bedrijven sloten en werkloosheid was", omschrijft Bouchez het. Die weg wil zijn Francs Borains ook graag inslaan. Te beginnen met een stunt in de Croky Cup? "Het zou wel symbolisch zijn als wij Beerschot, toch een profclub uit het welvarende Antwerpen, kunnen uitschakelen", kan Bouchez het niet laten een spelletje noord-zuid in gang te zetten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie