Lokeren-Temse dwingt forfaitzege af voor groene tafel: Ik zit er verveeld mee

Lokeren-Temse dwingt forfaitzege af voor groene tafel: "Ik zit er verveeld mee"

SC Lokeren-Temse mag drie punten bijschrijven in de boekhouding. De fusieclub kwam deze woensdag weliswaar niet in actie, maar dwong een forfaitzege af voor de groene tafel. FC Gullegem is het slachtoffer van dienst geworden.

Een tweetal weken geleden, op zondag tien oktober, trok Lokeren-Temse op bezoek bij reeksgenoot FC Gullegem. Op dat moment liep alles op wieltjes voor de Waaslanders met een dertien op vijftien na haar uitstekende competitiestart. In Gullegem gingen ze echter met 3-1 de boot in. Het begin van veel meer kwaad, want nadien volgden nog nederlagen tegen KRC Gent (0-2) en Sparta Petegem (2-0). 

Die nul op negen wordt nu omgezet in een drie op negen. Alles draait rond Jens Peremans, een speler van Gullegem die afgelopen zomer overkwam van Oostende. Volgens de trainer van Gullegem was zijn kersverse aanwinst wel degelijk speelgerechtigd, maar na afloop van de partij lichtte zijn naam toch rood op op het wedstrijdblad. Lokeren-Temse besloot daarop een klacht in te dienen.

Die is nu ontvankelijk verklaard, waardoor Gullegem haar zuurverdiende punten door de neus geboord ziet. Voor de club die uit de assen van wijlen Sporting Lokeren is ontstaan, betekent dat nieuws dan weer een flinke meevaller. Het springt nu over twee concurrenten naar de vijfde stek in Tweede Nationale, met zestien in plaats van dertien punten op de teller.

Ondanks die cijfermatige opsteker beseft Lokeren-Temse maar al te goed dat dit niet de meest aantrekkelijke manier is om drie punten bij te schrijven. "Ik zat en zit er verveeld mee. Maar uiteindelijk kon ik niet anders dan de klacht in te dienen", reageert voorzitter Hans Van Duysen kort.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie