Beker is welgekomen voor van den Brom: Ik heb alle aanleiding om nu te roteren

Beker is welgekomen voor van den Brom: "Ik heb alle aanleiding om nu te roteren"

27-10-2021 16:04
4

Na vijf nederlagen op rij kan het woensdagavond toch écht niet anders dan dat KRC Genk opnieuw aanknoopt met de overwinning. Het bescheiden Sport Winkel, dat in het dagelijkse leven uitkomt in Eerste Nationale, mag geen enkele bedreiging vormen. Ondanks de huidige crisis is John van den Brom alvast niet van plan om met zijn 'sterkste' elf aan te treden.

De vraag rijst natuurlijk of de vaste basisploeg nog wel de 'sterkst' mogelijke is, gezien de dramatische resultaten van de laatste tijd. In ieder geval zal van den Brom een heleboel andere jongens een kans geven in Sint-Eloois-Winkel. "Los van de frisheid heb ik ook alle aanleiding om nu te roteren. De resultaten zijn van die aard dat ik niet meer kan vasthouden aan datgene wat ik heel lang gedaan heb", windt hij er geen doekjes om bij Het Laatste Nieuws.

Hoewel van den Brom de voorbije weken de kritiek kreeg dat hij te zeer vasthoudt aan zijn klassieke opstelling, ziet hij wel degelijk in dat zijn selectie uit meer dan elf spelers bestaat. "We verkondigen al een hele tijd dat we een grote groep hebben, dan is het logisch dat we daar gebruik van maken op het moment dat het elftal een minder moment beleeft", vat de Nederlander het samen.

De komende weken krijgt Genk overigens nog voldoende kansen om het vertrouwen terug te vinden. Na Winkel Sport krijgt het in de Jupiler Pro League achtereenvolgens SV Zulte Waregem, Cercle Brugge en K. Beerschot V.A. voor de kiezen. Tussendoor komt daarentegen ook West Ham United over de vloer in de Europa League.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie