Kortrijk kijkt zaterdag ex-coach Elsner in de ogen: Elke motivatie is meegenomen

Kortrijk kijkt zaterdag ex-coach Elsner in de ogen: "Elke motivatie is meegenomen"

27-10-2021 15:18

Karim Belhocine heeft zijn 'eerste' zege te pakken bij KV Kortrijk, althans in zijn nieuwe regeerperiode. Tegen KV Oostende wonnen De Kerels met 1-0. Dat moet vertrouwen geven voor de dubbele confrontatie van deze week, verplaatsingen naar Knokke (voor de Croky Cup) en Standard Luik, waar Luka Elsner voor een pikant extra pigmentje zorgt.

Het ziet ernaar uit dat Kortrijk dit seizoen een plekje in de middenmoot zal veroveren, waardoor er ruimte is om het bekertoernooi met volle aandacht aan te pakken. Dat is Belhocine dan ook van plan vanaf ronde één. "Die bekermatch zullen we zeker niet onderschatten", verzekert hij op de clubwebsite van de Kortrijkzanen. Hij drukt ook openlijk zijn hoop uit dat zoveel mogelijk KVK-supporters de tocht naar Knokke zullen maken.

Drie dagen later staat alweer een andere belangrijke opdracht op het programma. "Een match op Standard is dan weer altijd speciaal. Je weet dat je honderd procent gefocust moet zijn", kijkt Belhocine vooruit naar het duel op Sclessin. Aangezien Elsner recent in onmin vertrok vanuit Kortrijk richting Luik, zou het wel eens bitsig kunnen worden daar. De spelers van KVK zouden alvast geprikkeld zijn. "Dat heb ik nog niet gehoord", valt Belhocine uit de lucht. "Maar elke vorm van motivatie is graag meegenomen…"

Tot slot gaat Belhocine wat dieper in op de perceptie die rond zijn persoon heerst. Velen zetten hem weg als een verdedigende trainer die vooral mikt op de omschakeling, zoals in zijn periode bij Sporting Charleroi. "Men zei inderdaad vaak dat we speelden vanuit de tegenaanval, maar we hadden ook een type spelers waarmee we op die manier konden spelen. En als we keken naar het balbezit hadden we er altijd evenveel als de tegenstander", weert Belhocine zich.