Mercier topt JPL-lijstje met 48 gecreëerde kansen, geen grote clubs in top-vijf

Mercier topt JPL-lijstje met 48 gecreëerde kansen, geen grote clubs in top-vijf

Na twaalf speeldagen kent de Jupiler Pro League in Union Saint-Gilloise een opvallende koploper, met Club Brugge en Royal Antwerp FC als dichtste belagers. Logischerwijze maakten die ploegen bovenaan al behoorlijk wat doelpunten, maar toch lopen de grootste creatievelingen niet in hun gelederen rond.

De Pro League komt woensdagmiddag zelf met een bijzondere statistiek naar buiten. Samengeteld over de voorbije twaalf speeldagen heeft het een ranglijst opgesteld met spelers die het hoogste aantal kansen voor hun ploeg hebben gecreëerd. Helemaal bovenaan prijkt Xavier Mercier. De spelmaker leverde 'zijn' Oud-Heverlee Leuven in totaal al 48 keer een doelrijpe mogelijkheid op, wat neerkomt op een gemiddelde van vier kansen per partij.

In zijn kielzog volgen vier andere gekende waarden uit de JPL. Joris Kayembe (43 kansen, Sporting Charleroi) is de enige vleugelverdediger, voor het overige zijn spelverdelers als Stef Peeters (42, KAS Eupen), Ryota Morioka (34, ook al Charleroi) en Raphaël Holzhauser (33, K. Beerschot V.A.) geen onverwachte namen. Wél opmerkelijk: van de klassieke G5 is geen spoor in de kop van het lijstje.

Straffer zelfs, uit de huidige top-zes van het klassement van de JPL heeft enkel Peeters zich van een plekje verzekerd. Het lijkt er dus op dat de 'mindere goden' uit onze vaderlandse competitie vooral rekenen op één creatieveling, terwijl het gevaar bij de grotere clubs uit verschillende hoeken kan komen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie