Transfermarkt: Club Brugge heeft de op papier duurste speler van 2005 in huis

Transfermarkt: Club Brugge heeft de op papier duurste speler van 2005 in huis

27-10-2021 14:20
7

Heeft Club Brugge twee keer goud in huis? Volgens Transfermarkt wel. De gespecialiseerde website maakte een lijstje op met de meest waardevolle spelers geboren in 2005. Antionio Nusa vinden we terug op plaats vier. Terwijl Club Brugge-ploegmaat Noah Mbamba helemaal bovenaan staat.

Transfermarkt schat de marktwaarde van Mbamba momenteel op 3 miljoen euro. Geen enkele speler geboren in 2005 doet beter. Vorig seizoen speelde Mbamba voornamelijk nog voor Club NXT. Op de slotspeeldag van vorig seizoen mocht hij ook debuteren voor de A-ploeg. Dit seizoen mocht hij opdraven in de Supercup en negen keer in de Jupiler Pro League. Het 16-jarige talent mocht ook al proeven van de Champions League. Tegen Manchester City viel hij in.

Samen met Mbamba mogen ook Zidan Sertdemir en Roger Fernandes mee het podium op. De marktwaarden van de talenten van Bayer Leverkusen en SC Braga wordt op 2 miljoen euro geschat. Op de vierde plaats zien we dan weer Antonio Nusa terug. Club Brugge nam de Noor afgelopen zomer over van Stabæk Fotball. Ondanks dat de linksbuiten nog geen minuten in de hoofdmacht van Club Brugge maakte, wordt zijn marktwaarde op 1,5 miljoen euro geschat.