Zulte Waregem moest knokken tot het eind: Verschil met 1B niet geweldig groot

Zulte Waregem moest knokken tot het eind: "Verschil met 1B niet geweldig groot"

26-10-2021 23:31
3

SV Zulte Waregem mag zich opmaken voor de achtste finales van de Croky Cup. Op bezoek bij RWDM verloste Jelle Vossen zijn elftal in de slotminuut vanop de stip: 1-2. Francky Dury reageerde opgelucht, maar had ook een sneer in petto voor de arbitrage.

Die ging volgens de trainer van Essevee in de fout bij de gelijkmaker van RWDM, nadat Dereck Kutesa in minuut één al voor een droomstart had gezorgd. Die 1-1 van Lenny Nangis had er echter nooit mogen komen, claimt Dury. "We hadden een tweede doelpunt kunnen maken, maar ze scoorden net voor rust de 1-1 waarbij ze een halve meter buitenspel stonden", klonk zijn reactie bij Sporza.

Nadien kreeg Zulte Waregem het lastig tegen een moedige thuisploeg. RWDM kreeg na de pauze zelfs de beste kansen op de voorsprong, mede door de inbreng van enkele "snelle jongens", analyseerde Dury eerlijk. Toch mochten de drie punten uiteindelijk mee de bus op richting Gaverbeek. "Dat is het enige wat telt in de beker", beseft de ervaren Dury.

De trainer koos ervoor om met (grotendeels) zijn vaste elf aan te treden in Molenbeek. "Als je met een B-elftal speelt, kan het ook een moeilijke avond worden.  Het verschil met een 1B-ploeg is dan ook niet geweldig groot, dus ben ik opgelucht dat we doorgaan", sprak Dury nog wijze woorden.