Standard heeft genoeg aan vroege strafschop om defensief Moeskroen af te houden

Standard heeft genoeg aan vroege strafschop om defensief Moeskroen af te houden

26-10-2021 22:49

Standard Luik heeft voor het eerst in zes wedstrijden nog eens mogen proeven van de zoete smaak van de overwinning. Op bezoek bij het zwalpende Royal Excel Moeskroen mocht ook niets anders verwacht worden. Eén vroege strafschop maakte het verschil: 0-1.

Moeskroen, de rode lantaarn in Eerste Klasse B, verkeert momenteel in crisis en zwierde onlangs Enzo Scifo nog de deur uit. Opvolger José Jeunechamps hoopte Standard zo lang mogelijk het scoren te beletten, maar William Simba had dat plannetje niet goed begrepen. De verdediger ging veel te hevig in duel na een afgeslagen hoekschop en gaf daardoor een strafschop weg. Die werd op onorthodoxe wijze omgezet door João Klauss: 0-1.

Na die vroege voorsprong zat Standard in een zetel, te meer omdat Moeskroen weigerde om haar egelstelling te verlaten. De Rouches eisten vaak de bal op, al slaagden ze er te weinig in om doelman Nick Gillekens verder te verontrusten, op enkele schoten uit de tweede lijn na.

Ook na de pauze veranderde het spelbeeld nauwelijks. Enkel uit een hoekschop kon Moeskroen eens voor gevaar zorgen. Aan de overzijde liet Gojko Cimirot na om het verzet definitief te breken. In het laatste gedeelte van de wedstrijd kreeg de gerehabiliteerde Mehdi Carcela nog wat minuten. Hij dreigde nog even met een schotje. Dat veranderde finaal niets aan de eindstand: 0-1.