Vossen nog maar eens goud waard met winning goal in slotminuut bij RWDM

26-10-2021 22:35

SV Zulte Waregem is door het oog van de naald gekropen in Molenbeek. Thuisploeg RWDM had de beste mogelijkheden om het bekerduel naar zich toe te trekken, maar dankzij een late strafschopgoal van Jelle Vossen blijven de West-Vlamingen in de Croky Cup: 1-2.

De niet te onderschatten klus in het Edmond Machtensstadion kon onmogelijk beter beginnen voor de jongens van Francky Dury. Nog voor er 60 seconden voorbij waren, stond zijn elftal al op 0-1. Dereck Kutesa zorgde voor een blitzoffensief. Nadien trachtte Zulte Waregem de controle te bewaren, al liet RWDM zich niet onbetuigd. Enkele minuten voor rust resulteerde dat in de gelijkmaker via Lenny Nangis.

Wie gedacht had dat Essevee de bakens na de koffie zou verzetten, kwam bedrogen uit. Het was namelijk RWDM dat het laken naar zich toe trok. De thuisploeg kreeg ook voldoende mogelijkheden, maar een kopbaldoelpunt werd afgekeurd voor buitenspel en Kévin Nzuzi liet een wondermooie kans onbenut. Dat zou RWDM zich beklagen, want net voor minuut 90 verstreken was, ging de bal op de stip. Dat geschenk pakte Vossen met graagte uit: 1-2. Zulte Waregem stoot daarom door naar de achtste finales van de Croky Cup.