Union vliegt als eerste 1A-club uit de beker, KV Mechelen trekt aan langste eind

Union vliegt als eerste 1A-club uit de beker, KV Mechelen trekt aan langste eind

26-10-2021 22:28
1

Toen KV Mechelen versus Union Saint-Gilloise uit de trommel van de Croky Cup, werd het al meteen duidelijk dat het bekeravontuur voor minstens één club uit Eerste Klasse A beperkt zou blijven tot één duel. Uiteindelijk heeft de Brusselse traditieclub het onderspit moeten delven in het AFAS Stadion: 2-1.

Union begon nochtans het best aan het veelbelovende duel, met enkele halve pogingen waarbij Gaëtan Coucke in actie moest komen. Na een kwartier was het echter raak aan de overzijde. Ongewild lag doelman Lucas Pirard aan de basis van die treffer: na slecht uitvoetballen bood hij Maryan Shved de kans om de 1-0 op het bord te zetten.

Union reageerde haast onmiddellijk, maar het vluchtschot van Lasse Nielsen zoefde net naast. Vervolgens dreigde het nog enkele keren vanop hoekschop. Niettemin haalde KV Mechelen de rust zonder averij. Na dat kwartiertje onderbreking ging Union vrolijk verder in haar zoektocht naar de gelijkmaker. Enkel Shved kon daar sporadisch iets tegenover plaatsen.

Slotstormpje overleefd
Toen revelatie Kaoru Mitoma inviel, moest Malinwa nog wat meer op haar hoede zijn. De Japanner zorgde meteen voor flinke dreiging, maar Coucke stond pal. Net dan sloeg de thuisploeg genadeloos toe vanuit de counter. Geoffry Hairemans rondde beheerst af. Toen Nielsen ook nog geblesseerd uitviel, leek het kalf verdronken voor Union. De troepen van Felice Mazzu rechtten echter nog één keer de rug.

Eerst trof Union de pal, maar tien minuten voor tijd kon Dante Vanzeir de 2-1 dan toch binnenprikken op assist van Deniz Undav. De bezoekers trachtten nog met de moed der wanhoop om een resultaat uit de brand te slepen, tevergeefs. KV Mechelen bekert zo verder, koploper Union kan zich volledig richten op de Jupiler Pro League.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie