Oostende komt vroeg achter, maar haalt dan gehaktmolen boven tegen vijfdeklasser

26-10-2021 22:17

KV Oostende heeft zich niet laten verrassen bij haar openingswedstrijd in de Croky Cup. Nochtans schrok het even op in de beginfase tegen CS Onhaye, maar uiteindelijk hadden de aanwezigen nog een telraam nodig: 8-1.

Wie vijf minuten te laat kwam opdagen aan de kust, had meteen behoorlijk wat opwinding gemist. In de openingsminuut Evangelos Patoulidis al een waarschuwingsschot af dat uiteenspatte op de dwarsligger. Die waarschuwing kwam aan, want in minuut vier kwam ... Onhaye zowaar op voorsprong! Thibault Delplank scoorde zich in de geschiedenisboeken van de club uit Derde Nationale.

KVO reageerde allerminst verontrust en draaide de rollen nog voor de rust volledig om. Bij de koffie stond het al 4-1. Na de onderbreking voegde de kustploeg daar nog eens vier treffers aan toe, waardoor de eindstand op een erg overtuigende 8-1 kwam te staan. De grootse slokop bleek Marko Kvasina te zijn, die maakte een hattrick.