Vanhaezebrouck gaat kans geven aan andere jongens: “Groep KAA Gent is ruim”

Vanhaezebrouck gaat kans geven aan andere jongens: “Groep KAA Gent is ruim”

26-10-2021 15:25

KAA Gent neemt het in de beker op tegen Belisia Bilzen in de beker. Coach Hein Vanhaezebrouck wil geen onderschatting zien, maar ziet ook een kans om andere jongens te laten spelen.

Gianni Bruno en Andrew Hjulsager zijn op de weg terug na een lange blessure. Zij maken kans op speelminuten. “Misschien wel. Het wordt ook afwachten welke spelers we misschien beter niet doen spelen, want er zijn allerlei kleine klachtjes. Dan is het misschien het moment om een aantal jongens eens een wedstrijd te laten overslaan. Onze groep is ruim. Op Lemajic na waren we voltallig voor de match op Genk. Maar er zullen er wel zijn die deze week een onderhoudsbeurt krijgen, om het even in termen van automechaniek te zeggen.”

In de verdediging heeft Vanhaezebrouck niet veel opties. Het trio Hanche-Olsen, Ngadeu en Okumu speelt bijna alles. Marreh zou in de beker wat meer minuten kunnen krijgen. “Dat is een optie”, vervolgt Vanhaezebrouck tegenover Het Laatste Nieuws. “Maar ik ga geen elf anderen opstellen. Als dat niet nodig is, moeten we niet alles gaan omgooien. Maar met de automatismen die wij inoefenen op training, mag het geen probleem zijn om enkele andere jongens in te zetten.”