'Duits toptalent van 35 miljoen kan kiezen tussen Dortmund, Bayern en PSG'

'Duits toptalent van 35 miljoen kan kiezen tussen Dortmund, Bayern en PSG'

26-10-2021 09:00

Red Bull Salzburg-sensatie Karim Adeyemi is één van de meest gewilde spelers van dit moment, maar de Oostenrijkse topclub hoopt hem tot volgende zomer te behouden. Onder meer Bayern München, Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain verdringen zich om zijn handtekening.

Volgens het Duitse Sky is de kans aanwezig dat Adeyemi al in januari wordt verkocht, waarna hij het seizoen op huurbasis afmaakt bij Red Bull Salzburg. De negentienjarige spits scoorde dit seizoen al tien keer in elf competitieduels. Het leverde hem onder meer zijn debuut voor Die Mannschaft op.

Salzburg verlangt zo'n 30 à 35 miljoen euro voor Adeyemi, die nog een contract heeft tot medio 2024. Borussia Dortmund en Bayern München leiden de dans om zijn handtekening en spraken al met zijn vertegenwoordigers, maar ook clubs als Atlético Madrid, Real Madrid, Internazionale en Liverpool tonen interesse. Sky weet dat PSG zich nu ook in de strijd mengt. De Franse topclub zou 'tot het uiterste willen gaan' voor het Duitse toptalent, die als opvolger van Kylian Mbappé wordt gezien.

Adeyemi laat de kans op speeltijd zwaar wegen in zijn beslissing. Dortmund zou daardoor goede papieren hebben, maar Bayern wijst op het mogelijke vertrek van Kingsley Coman, die zijn contract niet wil verlengen. De kersverse Duitse international kan in de Allianz Arena als vleugelaanvaller fungeren tot de inmiddels 33-jarige Robert Lewandowski afzwaait.