'Nog een tegenvaller voor Koeman: Barça-spelmaker Pedri langer aan de kant'

'Nog een tegenvaller voor Koeman: Barça-spelmaker Pedri langer aan de kant'

26-10-2021 08:01
1

Een nieuwe tegenvaller voor FC Barcelona en Ronald Koeman. De Catalanen kunnen voorlopig nog geen beroep doen op Pedri, die moeizaam herstelt van een spierblessure.

Volgens onder meer Diario SPORT neemt Barça geen risico met de achttienjarige spelmaker. Hij is vermoedelijk pas na de interlandperiode weer inzetbaar. Pedri raakte eind september geblesseerd in het Champions League-duel met Benfica (3-0 nederlaag). Die blessure kwam niet uit de lucht vallen na een druk seizoen, waarin hij zijn doorbraak beleefde in Camp Nou, met Spanje deelnam aan het EK en vervolgens ook afreisde naar de Olympische Spelen.

Na die eindtoernooien sloot Pedri bovendien meteen weer aan bij de selectie van Koeman. Hij kreeg na de wedstrijden tegen Real Sociead en Athletic Bilbao een korte vakantie, maar dat lijkt niet voldoende te zijn geweest. Zijn herstel verloopt langzamer dan verwacht. Barcelona wil geen risico nemen en geeft hem alle tijd om te herstellen. Hij mist de competitieduels met Rayo Vallecano, Alavés en Celta de Vigo en het Champions League-treffen met Dinamo Kiev.

Voor Koeman komt de terugval van Pedri behoorlijk ongelegen. Maandag maakten de Catalanen bekend dat Frenkie de Jong met een lichte dijbeenblessure kampt. Het is niet duidelijk hoe lang de oud-Ajacied aan de kant staat.