Gumienny: VAR had moeten tussen komen na overtreding op Klauss

Gumienny: "VAR had moeten tussen komen na overtreding op Klauss"

25-10-2021 22:30
3

Ex-scheidsrechter Serge Gumienny analyseerde voor Het Belang van Limburg de scheidsrechterlijke beslissingen van het afgelopen voetbalweekend. Volgens hem werd een strafschopfase in Cercle Brugge-Standard niet goed beoordeeld.

"Het niveau zou eigenlijk een constante moeten zijn, maar net zoals de ploegen hebben ook scheidsrechters het daar moeilijk mee,” liet Gumienny optekenen. Hij gaf wel aan dat het werk van de scheidsrechter afgelopen weekend veel beter was dan op de vorige speeldag.

Volgens Gumienny had Standard een penalty moeten krijgen in de wedstrijd tegen Cercle Brugge. Volgens hem beging Leonardo Da Silva Lopes van Cercle een fout op Standard-spits Joao Klauss. "Lopes vloog er met de arm vooruit in. Dit was een gevaarlijke actie", aldus Gumienny die stelt dat de VAR had moeten tussenkomen bij die fase.

Cercle Brugge en Standard deelden uiteindelijk de punten in Jan Breydel (1-1). Na vier nederlagen oprij kon Groen-Zwart zo opnieuw niet winnen en bengelt het in de gevarenzone op plaats 17. Ook Standard kon al even niet meer winnen. Midden september won het voor het laatst waardoor Standard op plaats 13 staat na 12 speeldagen.