'Osimhen (ex-Charleroi) opnieuw mikpunt, Italiaanse bond start onderzoek'

'Osimhen (ex-Charleroi) opnieuw mikpunt, Italiaanse bond start onderzoek'

25-10-2021 21:45
3

Ex-Charleroi-spits Victor Osimhen kreeg afgelopen zondag in de wedstrijd tegen AS Roma racistische kreten over zich heen. De Italiaanse voetbalbond maakte maandag bekend dat het een onderzoek zal starten naar racisme in de stadions, zo schrijft Het Nieuwsblad.

Racistische kreten en gezangen aan het adres van Afrikaanse spelers blijft een probleem in Italiaanse voetbalstadions. Romelu Lukaku was afgelopen seizoen meermaals het mikpunt van racistische uitlatingen en nu is Victor Osimhen slachtoffer.

Eerder werden op verplaatsing bij Fiorentina enkele Afrikaanse Napoli-spelers (waaronder Osimhen) al racistisch bejeegend door het thuispubliek. Tegen Roma was dat opnieuw het geval voor de Nigeriaanse goalgetter. 

Napoli leed in Rome haar eerste puntenverlies van het seizoen. Het bleef tegen de mannen van José Mourinho steken op een 0-0-gelijkspel. Napoli blijft leider, maar telt nu evenveel punten als AC Milan (25). Dries Mertens begon de wedstrijd op de bank. Hij viel negen minuten voor tijd in en pakte een gele kaart.