Batshuayi wint eerste Turkse derby en duwt Galatasaray in slechte papieren

25-10-2021 20:58 Laatste update: 21:30

Michy Batshuayi maakte afgelopen zomer de overstap van Chelsea FC naar Besiktas. De Belgische spits stond maandagavond met zijn club in de stadsderby tegenover Galatasaray. Besiktas won thuis met 2-1.

In Turkije kwam Batshuayi in zeven wedstrijden tot vier doelpunten en hij heeft nu ook zijn eerste derbyzege beet. Batshuayi maakte de negentig minuten vol in Istanboel, maar kwam niet tot scoren. Nadat zijn club op achterstand was gekomen na 35 minuten, zorgden twee goals van Cyle Larin (ex-Zulte-Waregem) voor de overwinning van Besiktas.

Door die driepunter staan Batshuayi en Besiktas derde in de Turkse competitie. Verder zijn er geen clubs uit Istanboel te bespeuren in de top drie. Fenerbahce staat vijfde, terwijl Galatasaray achtste staat op zeven punten van leider Trabzonspor.