Refereeing Department komt met uitleg over hernomen strafschop Bezus

25-10-2021 18:57 Laatste update: 18:58
1

Het Refereeing Department kwam maandagavond met een verduidelijking van een fase in KRC Genk - KAA Gent. Het lichtte toe waarom Roman Bezus zijn strafschop moest hernemen.

Bij een 0-1-stand kreeg KAA Gent na 57 minuten een penalty toegekend na een overtreding van Lucumi op Roman Bezus. Diezelfde Bezus zette de elfmeter om, maar werd teruggeroepen en Gent moest de penalty hernemen. De reden: 'De scheidsrechter keurt het doelpunt niet goed omdat spelers van beide ploegen te vroeg in het strafschopgebied komen voor het trappen van de strafschop' zo communiceerde de voetbalbond via haar webstek.

Uiteindelijk trapte Bezus ook die nieuwe penalty binnen. Twintig minuten later zou Tarik Tissoudali het lot van KRC Genk volledig beslissen met de 0-3. KAA Gent sprong in de stand over Genk. Beide ploegen tellen 17 punten na 12 speeldagen, maar de Buffalo's hebben het betere doelpuntensaldo.