'Standard en Anderlecht top van België in onderzoek naar jeugdopleidingen'

'Standard en Anderlecht top van België in onderzoek naar jeugdopleidingen'

25-10-2021 17:30 Laatste update: 17:33
8

Een internationaal onderzoek onderzocht 31 Europese competities en ging welke club de meeste ex-spelers in de andere competities heeft. Standard is de Belgische club met de meeste ex-spelers in alle 31 landen. RSC Anderlecht heeft de meeste spelers in de G5-competities.

Er werden 31 Europese competities onderzocht en daaruit blijkt dat de meeste spelers ooit verbonden waren aan Ajax. Maar liefst 81 spelers in die 31 competities kwam ooit uit voor de Nederlandse recordkampioen. De eerste Belgische club vinden we op plaats 21: Standard. 42 spelers, die op dit moment in een van die 31 competities spelen, kwamen ooit uit voor Standard. Ook Anderlecht (40), KRC Genk (31) en Club Brugge (23) hebben een plaatsje in de top 100.

Als er wordt gekeken naar de kwaliteit van die spelers, keken de onderzoekers naar de vijf grote competities (Engeland, Spanje, Duitsland, Italië en Frankrijk). Met elk 42 spelers doen FC Barcelona en Real Madrid het daar het best. In die kwaliteitsrangschikking is Anderlecht de best scorende Belgische club. Paars-Wit staat met 13 spelers op de 40ste plaats in Europa. Met zes spelers is KRC Genk de enige andere Belgische club die een rol van betekenis speelt. Het vaardigt zes spelers af in de vijf grote competities, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie