Mignolet had twee wereldsaves in huis: Die van Engels raakte ik te goed

Mignolet had twee wereldsaves in huis: "Die van Engels raakte ik te goed"

Gepubliceerd: maandag 25 oktober 2021 om 09:59ma 25-10-2021 om 09:59

Wat had de Bosuil het graag zien gebeuren! Invaller Abdoulaye Seck, publiekslieveling maar onder Brian Priske naar het achterplan verhuisd, viel in het slot van de kraker tegen Club Brugge in én kreeg in blessuretijd de kans op de verlossende 2-1. Ene Simon Mignolet trok de stekker echter uit het feestje met een klasseparade om u tegen te zeggen.

Ondanks zijn bescheiden karakter begreep Mignolet zelf ook wel dat die geweldige redding zijn elftal een puntje heeft opgeleverd. "Maar het was niet mijn beste save van het seizoen", countert de Limburger bij Het Nieuwsblad. "Die op Charleroi was veel moeilijker, vooral om de rebound er nog uit te halen." Ook toen bracht die ingreep punten op, want Charles De Ketelaere loodste Club op Mambourg in de toegevoegde tijd naar de volle buit.

Terug naar de Bosuil, waar Mignolet in het eerste bedrijf eigenlijk óók al uitpakte met een fantastische redding. De kopbal van Björn Engels ging in tweede instantie echter toch binnen. "Daar kon ik ook nog bij de bal, maar raakte ik hem te goed, met de volle hand. Als ik hem meer met mijn vingertoppen had geraakt, dan was de bal daar ook over gegaan", heeft Mignolet een verklaring pasklaar.

Hoe dan ook is de Rode Duivel ook in zijn derde seizoen voor Club Brugge nog steeds van grote waarde. Mede dankzij hem staat de titelverdediger nu op 23 punten, goed voor een tweede stek in het klassement. Na twaalf speeldagen is Union Saint-Gilloise de verrassende leider met 25 stuks.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Welke redding van Mignolet vond jij het knapst?

Die op Charleroi
60%
De eerste op Antwerp
2%
De laatste op Antwerp
39%
(57 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws