Ancelotti komt met update over blessure Courtois: “Niets ernstigs aan de hand”

Ancelotti komt met update over blessure Courtois: “Niets ernstigs aan de hand”

25-10-2021 09:15 Laatste update: 16:01

Real Madrid verzekerde zich zondag met een 1-2-zege van Clasico-winst tegen rivaal FC Barcelona. Hoewel De Koninklijke het duel behoorlijk onder controle had, was er in de slotfase even paniek rond Thibaut Courtois. Onze nationale nummer één liep een letsel op aan de knie.

Courtois trok een pijnlijke grimas, kreeg even verzorging, maar speelde de wedstrijd toch uit. Hij mocht zo een belangrijke overwinning mee vieren met zijn ploeggenoten, al bleef er achteraf ongerustheid hangen over zijn kwaaltje. "Toen ik de bal wilde raken, voelde ik pijn in mijn knie", legde Courtois bij Marca uit hoe het gebeurde.

Een concrete diagnose is er dus nog niet, maar Courtois gaf na afloop wel aan dat het pijn deed. "Ik hoop dat het niets ernstigs is aangezien ik de wedstrijd kon uitspelen, maar we gaan het bekijken met de dokters" , hield de Rode Duivel zich nog op de oppervlakte. De volgende wedstrijd komt er al snel aan voor Real. Woensdag wacht een thuisduel met Osasuna in La Liga.

Update: Thibaut Courtois bezeerde zich aan de knie bij Real Madrid in de Clasico tegen FC Barcelona. Carlo Ancelotti gaf na afloop een update over de situatie. “Er is niks ernstigs aan de hand met Courtois”, citeert Het Nieuwsblad. “Ik dacht ook even dat het ernstig was en besloot daarom een geplande wissel in te trekken. Maar uiteindelijk bleek het allemaal mee te vallen en heb ik mijn wissel alsnog kunnen doorvoeren.”