Juventus door oog van naald, ook Atlético maakt comeback

24-10-2021 23:10

Juventus heeft in de absolute slotfase nog een punt uit het vuur weten te slepen op bezoek bij Internazionale. Ook Atlético Madrid zette een comeback in, wat resulteerde in een gelijkspel tegen Real Sociedad.

Inter - Juve 1-1
In de Italiaanse kraker begon Matthijs de Ligt op de bank bij Juventus, net als Denzel Dumfries bij Inter. Stefan de Vrij begon bij de thuisploeg wél in de basis. Na zeventien minuten spelen stond de 1-0 al op het scorebord: een directe knal van Hakan Calhanoglu spatte uiteen op de paal, waarna Edin Dzeko alert was en de rebound binnenwerkte.

Inter bleef lang op voorsprong staan, waardoor de Italiaanse landskampioen drie punten leek te pakken tegen rivaal Juventus. Dat was uiteindelijk niet het geval. Dumfries maakte een lichte overtreding in de zestien, waar na ingrijpen van de VAR een penalty voor werd gegeven. Die benutte Paulo Dybala koelbloedig: 1-1. Daardoor staat Inter nu derde in de Serie A. Juventus bezet de zesde plek.

Atlético - Sociedad 2-2
De thuisploeg kwam al snel in de problemen tegen PSV-opponent Real Sociedad. Na zeven minuten spelen maakte voormalig Groningen-spits Alexander Sørloth de 0-1 op aangeven van ex-Willem II'er Alexander Isak. Na rust verdubbelde laatstgenoemde de marge zelfs, door een vrije trap raak te schieten in de hoek van Jan Oblak.

Luis Suárez zorgde niet veel later voor nog meer inbreng van voormalig Eredivisie-spelers in dit duel. De spits die een verleden heeft bij Ajax, scoorde in korte tijd twee keer. Daarmee heeft Suárez een punt uit het voor gesleept voor Atlético Madrid, dat nu vierde staat in La Liga. Real Sociedad staat eerste, al hebben achtervolgers Real Madrid, Sevilla en Atlético nog een duel tegoed.