OH Leuven boekt tweede zege van het seizoen tegen STVV en schuift op

24-10-2021 22:50 Laatste update: 22:55

Na een heleboel puntendelingen heeft OH Leuven opnieuw een zege kunnen boeken. In Leuven was Sint-Truiden het slachtoffer. De wedstrijd eindigde op 4-1.

OH Leuven kon een driepunter goed gebruiken. De Leuvenaren hadden na elf speeldagen slechts één overwinning achter hun naam staan. Ook de bezoekers gingen op zoek naar een driepunter, STVV kon met een zege aansluiten bij de subtop van het klassement.

Beide ploegen begonnen dan ook met aanvallende intenties aan de partij. Het zorgde voor een aangename eerste helft met kansen aan beide kanten. OHL en STVV hielden elkaar in evenwicht en gingen uiteindelijk rusten bij een 0-0 tussenstand. Een doelpunt van de bezoekers werd tussendoor nog afgekeurd voor buitenspel.

Ook in de tweede helft creëerden beide clubs kansen. Deze keer stond het vizier wel op scherp. Op het uur bracht Kaba OHL op voorsprong. De spits tikte een voorzet van Tamari tegen de touwen. STVV bleef echter niet bij de pakken zitten. Vrijwel meten na het openingsdoelpunt bracht Lavalee STVV op gelijke hoogte door een afvallende bal knap binnen te schieten 1-1!

Het ging ineens snel. OHL knokte zich namelijk bij de eerstvolgende aanval alweer op voorsprong. Schrijvers schoot de bal heerlijk vanop afstand voorbij de STVV-doelman. Een knappe plaatsbal van de middenvelder. OHL diepte de voorsprong nog verder uit. Een fout in het strafschopgebied leverde Leistner een tweede gele kaart op. Kaba nam de strafschop voor zijn rekening en bracht OHL naar een comfortabele 3-1 tussenstand.

De Leuvenaren hadden de smaak te pakken. Tien minuten voor tijd werd het 4-1. Maertens trapte de bal heerlijk in de kruising, Den Dreef vierde feest. Het zou uiteindelijk ook de einstand worden. OHL boekte zo zijn tweede zege van het seizoen en schuift wat verder weg van de gevarenzone.