Priske zag vermoeidheid bij zijn Antwerp na de rust: Ongelooflijke mentaliteit

Priske zag vermoeidheid bij zijn Antwerp na de rust: "Ongelooflijke mentaliteit"

24-10-2021 21:46

Royal Antwerp FC hield Club Brugge zondagmiddag op een 1-1-gelijkspel na een nek-aan-nek-duel op de Bosuil. The Great Old klom halverwege de eerste helft op voorsprong, maar slikte net voor rust de tegentreffer van Hans Vanaken. Aan die 1-1 veranderde vervolgens niets meer. Brian Priske kan daar best mee leven.

Op zijn persconferentie had collega Philippe Clement eerder gesproken over een intense, fysiek zware wedstrijd. Brian Priske sloot zich daar volmondig bij aan. "Ik vond het een goede, leuke wedstrijd. In de eerste helft vond ik ons heel goed. De combinaties en kansen waren voor ons, zonder écht gevaarlijk te zijn", doet de Deen het verhaal. Zowel Antwerp, via Björn Engels, als Club scoorden dan ook uit een hoekschop.

"De tweede helft hadden wij het iets moeilijker. Toen waren we minder in controle", moest Priske evenwel vaststellen, al was het uitvallen van sterkhouder Birger Verstraete een verzachtende omstandigheid. Vervanger Pierre Dwomoh deed het ondanks zijn piepjonge leeftijd van zeventien jaar echter keurig, stelde Priske met grote tevredenheid vast.

In het slot moest Antwerp vooral overleven, zeker na de rode prent voor Engels. Daar was ook een fysieke verklaring voor: terwijl Stamnummer Eén donderdagavond nog aan de bak moest bij Fenerbahçe, dateerde de Europese wedstrijd van Club Brugge al weer van dinsdag. "Natuurlijk zat er ook een beetje vermoeidheid in het lichaam van onze spelers, maar toch hebben zij een ongelooflijke mentaliteit getoond", stak Priske een pluim op de hoed van zijn manschappen.