Genk blijft zwaar sukkelen en gaat ook onderuit tegen sterk KAA Gent

24-10-2021 20:16
46

KRC Genk blijft maar sukkelen en heeft ook in eigen huis niet weten overtuigen tegen KAA Gent. Het had het bijzonder moeilijk tegen de Buffalo's en ging met 0-3 onderuit.

KRC Genk zat in een bijzonder negatieve spiraal en hoopte die tegen KAA Gent te kunnen doorbreken. Makkelijk hadden de Limburgers het echter niet. Het creëerde via Junya Ito wel enkele kansen, maar ook Gent kreeg mogelijkheden op het openingsdoelpunt. Beide ploegen zorgden alvast voor een ontzettend leuk wedstrijdbegin.

Voorin had Onuachu het moeilijk om zich echt door te zetten voor Genk, terwijl men bij Gent ook flink wat ruimte vond. Helemaal profiteren konden de bezoekers daar niet van, al leken we de eerste helft niet te gaan eindigen zonder een doelpunt.

Genk kreeg in het slot via onder andere Bongonda en Onuachu nog de beste kansen op het openingsdoelpunt, maar dat doelpunt viel aan de overzijde. Jonkie Samoise bevestigde ook tegen Genk opnieuw en kon na een schitterende actie net voor rust voor de 0-1 zorgen.

Genk kende de opdracht voor de tweede helft en moest vol aan de bak tegen Gent. Toch bleven de Limburgers het moeilijk hebben en waren de beste (kleine) kansen voor de Buffalo's. Net voor het uur kregen de bezoekers ook een strafschop na een fout op Bezus. De Oekraïner plaatste zich zelf achter de bal en maakte er 0-2 van.

Dat Genk in niet en al te beste vorm zit, bewees Onuachu in deze partij. Hij had de bal iets na het uur maar in doel te tikken, maar besloot hoog over. Het Genkse publiek was het stilaan kotsbeu en begon te fluiten. Dat fluitconcert werd nog wat groter toen John van den Brom besloot om Junya Ito van het veld te houden. Opperbest is de sfeer al lang niet meer bij Genk.

De thuisploeg probeerde keer op keer die aansluitingstreffer te vinden, maakte er een potige partij van, maar vond de ruimte niet. Het kwam niet meer tot scoren en slikte via Tarik Tissoudali zelfs nog een derde treffer. Het werd 0-3 en daar bleef het ook bij.