Courtois en Real Madrid tonen zich oppermachtig en winnen Clásico van Barça

24-10-2021 18:13 Laatste update: 18:15
6

De eerste Clásico van het seizoen is een prooi geworden voor het Real Madrid van Thibaut Courtois. In Camp Nou kreeg FC Barcelona klop door goals van David Alaba en Lucas Vázquez: 1-2.

Barça en Real, met Eden Hazard op de bank, stonden zondag voor de 247ste keer tegenover elkaar, onder toeziend oog van een niet helemaal gevuld Camp Nou. In het immense stadion zaten 86.422 mensen.  In de openingsfase gaven de Spaanse grootmachten elkaar weinig toe. De grootste kans was voor Dest, die de bal - na voorbereidend werk van Memphis - van dichtbij hoog over schoot. Even later werd het 0-1 voor Real Madrid. Alaba stoomde op aan de linkerkant en schoot de bal prachtig in de lange hoek.

Na rust moest Barcelona uit een ander vaatje tappen tegen het sterkere Real, maar de bezoekers uit de hoofdstad hielden relatief makkelijk de nul. Dest zakte tijdens de wedstrijd terug naar de rechtsbackpositie, nadat Óscar Mingueza was gewisseld voor Philippe Coutinho. Veel leverde dat echter niet op.

Ook scheidsrechter José Maria Sánchez Martínez werkte niet mee, toen hij geen penalty zag in een vermeende overtreding van Toni Kroos op Frenkie De Jong. Diezelfde De Jong werd verrassend gewisseld door Koeman, die nog wat probeerde te forceren met Sergio Agüero en Luuk de Jong in de spits. Een welkome opsteker bleef echter uit. In de 94ste minuut zorgde Vázquez voor de beslissing: 0-2. Een late goal van Agüero, zijn eerste in het Barça-shirt, mocht niet meer baten.

Door de overwinning neemt Real Madrid de leiding in La Liga, met twintig punten uit negen wedstrijden. Barcelona likt de wonden als nummer acht. De achterstand op Real bedraagt vijf punten.