Anderlecht en Beerschot zorgen voor spektakel in doelpuntenfestival

24-10-2021 17:51
24

Het duel tussen RSC Anderlecht en K. Beerschot V.A heeft de neutrale voetballiefhebber alvast flink wat plezier gebracht. Beide ploegen zorgden voor een spektakelstuk, met Anderlecht dat de drie punten pakte. Het werd 4-2.

RSC Anderlecht begon aan de partij als de grote favoriet en kon dat ook bijna vroeg waarmaken. Benito Raman had de 1-0 maar in doel te tikken, maar besloot naast. De toon was gezet en Beerschot was gewaarschuwd.

De Brusselaars eisten de bal ook op en zagen Beerschot vooral loeren op de counter. Paars-wit kreeg wel enkele kleine mogelijkheden op een doelpunt, al hield Mike Vanhamel goed stand tegen de Brusselaars. Op mogelijkheden van de bezoekende ploeg uit Antwerpen bleef het wachten. Dat Raphael Holzhauser niet aan de partij begon, had duidelijk ook zijn gevolgen bij de Kielse Ratten.

Naarmate de wedstrijd vorderde bleef Anderlecht steeds meer druk creëren en had Beerschot het moeilijk om zich staande te houden. Een doelpunt leek dan ook niet lang op zich te laten wachten. Net voor de rust kreeg paars-wit nog een lichte strafschop, dat in dank werd afgenomen door Gomez. Hij maakte er 1-0 van.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, met het overwicht voor Anderlecht en uiteindelijk ook een doelpunt voor de Brusselaars. Het was Benito Raman die tegen zijn ex-ploeg voor de dubbele voorsprong zorgde en Anderlecht naar de drie punten leidde.

Al was die overwinning zo zeker nog niet. Slechts enkele minuten later kwam er weer spanning in de partij. Met zijn eerste voor Beerschot verschalkte Lawrence Shankland doelman Van Crombrugge en werd het 2-1.

Spannend was het zeker, met een Anderlecht dat genoeg kansen had om er nog een derde te maken, maar ze keer op keer verkwiste. Dat deed Kouamé niet. Twintig minuten voor tijd kon hij voor de verlossende derde treffer zorgen en vond hij dan toch zijn doelpunt.

Invaller Ashimeru schonk Anderlecht de overwinning helemaal met de 4-1, al wist Dom tien minuten voor tijd toch nog te scoren voor de bezoekers. Ondanks de ruimte voor beide ploegen, bleef het daar uiteindelijk wel bij.