Kimmich (Bayern München) weigert vaccin: Heb nu nog wat zorgen

Kimmich (Bayern München) weigert vaccin: "Heb nu nog wat zorgen"

Gepubliceerd: zondag 24 oktober 2021 om 10:36zo 24-10-2021 om 10:36

Joshua Kimmich is onderwerp van gesprek in Duitsland. De middenvelder van Bayern München liet weten dat hij zich niet heeft laten vaccineren tegen het coronavirus, maar zijn uitleg roept de nodige weerstand op.

Kimmich werd bij Sky Sport gevraagd waarom hij geen prik heeft gehaald. "Omdat ik mijn vraagtekens heb bij het feit dat er weinig studies zijn gedaan naar de gevolgen op lange termijn. Natuurlijk snap ik dat ik een bepaalde verantwoordelijkheid heb. Ik volg alle protocollen en word iedere twee of drie dagen getest. Ik ben geen corona-ontkenner, of vaccinatietegenstander."

"Ik zeg ook niet dat ik mezelf hoe dan ook niet ga laten vaccineren", gaat Kimmich verder. "Ik heb nu nog wat zorgen, maar het is heel goed mogelijk dat ik dat in de toekomst alsnog laat doen." De Duits international ligt desondanks onder vuur, omdat hij juist één van de gezichten is van de campagne tegen corona in het land. Zelf ziet hij dat niet als tegenstrijdig. "Ik vind dat iedereen de beslissing voor zichzelf moet nemen, en dat die beslissing gerespecteerd moet worden."

Onder meer oud-voetballer Dietmar Hamann heeft echter zijn bedenkingen. "Ik zie één groot probleem. Je moet bij veel stadions gevaccineerd zijn om naar binnen te mogen. Dus straks kan er mogelijk een situatie ontstaan waarin een niet-gevaccineerde supporter niet naar binnen mag, maar er twintig niet-gevaccineerden op het veld staan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws