Union geeft overwinning bijna uit handen, maar pakt drie punten na zinderend slot

23-10-2021 22:53
9

Het slotkwartier in de partij tussen Union en KAS Eupen heeft voor vuurwerk gezorgd. Union leek op weg naar de winst tegen Eupen, gaf die nog bijna uit handen, maar wist toch de drie punten te pakken. Het werd 2-3.

Ietwat verrassend begonnen Eupen en Union aan de partij in een strijd om de leidersplek. Niet verrassend was de basisplek voor Kaoru Mitoma, die zijn sterke prestatie tegen RFC Seraing beloond zag worden. Hij bedankte voor het vertrouwen door na een vijftal minuten voetballen een strafschop uit te lokken. Omgezet door Deniz Undav en Union meteen op rozen.

Ook na het doelpunt bleef Union baas en bleef het zoeken naar een tweede belangrijke doelpunt. Dat kreeg het net voor het halve uur ook. Teddy Teuma wist met een knap afstandsschot voor de 0-2 te zorgen en leek de bezoekers naar de overwinning te leiden.

De tweede helft toonde geen ander verhaal, met een Union dat veel uitgekookter bleef en een Eupen dat het moeilijk had om zich te onderscheiden. Althans, dat dachten we. Een kwartier voor het einde kregen we plots weer een wedstrijd en wist Edo Kayembe na een knappe slalom doelman Moris te verslaan.

Paniek bij Union, dat meteen daarna zelfs een tweede treffer slikte. In de kluts wist Agbadou er plots 2-2 van te maken en was Union op een paar minuten de dubbele voorsprong helemaal kwijt. Eupen begon met het feesten, maar dat bleek iets te vroeg. Het feestje was nog niet helemaal voorbij of Union kwam alweer op voorsprong. Nielsen wist een knappe aanval af te ronden: 2-3.

Union was op weg naar de overwinning, waar men bij Eupen niet al te tevreden mee was. Union-doelman Moris kreeg aanstekers naar het hoofd geslingers, de wedstrijd werd even stilgelegd en een tot daar toe heerlijke partij kreeg een jammerlijk einde. Na lang wachten konden we toch weer voetballen en kreeg Eupen toch nog de kans om voor die gelijkmaker te zorgen. Die kwam er echter niet, het bleef 2-3.