Kompany blikt al vooruit op bekervoetbal: “Altijd hoop een prijs te winnen”

Kompany blikt al vooruit op bekervoetbal: “Altijd hoop een prijs te winnen”

Gepubliceerd: zaterdag 23 oktober 2021 om 19:40za 23-10-2021 om 19:40

Dit weekend staat er Jupiler Pro League-voetbal op het programma. Door de week zal de bal dan weer rollen in de Beker van België. Vincent Kompany blikt alvast vooruit op de bekermatch van RSC Anderlecht.

Het bekeravontuur van Anderlecht dit seizoen begint woensdag. Dan trekt paars-wit naar La Louvière. "In de beker moet je elke wedstrijd voluit spelen, anders heb je 1 garantie. En dat is dat het niet gaat lukken", aldus Kompany op de website van Anderlecht.

Kompany won als speler twee keer de FA Cup en vier keer de League Cup. De Beker van België won hij evenwel nooit. "Ik heb veel bekers kunnen winnen en ik ben er altijd erg gelukkig mee geweest."

De match van woensdag is belangrijk voor Anderlecht. Onderschatting mag niet. "Ik heb bekers gewonnen waarbij we er bijna tegen een derdeklasser uit lagen in de eerste ronde, maar toch met geluk winnen en dan de beker winnen. En ik heb bekers verloren waarin we elke wedstrijd de beste waren en toch de finale verliezen. Ik hou wel van bekerwedstrijden omdat er altijd de hoop is om een prijs te winnen, en dat is belangrijk voor een groep."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws