Wolfburg-Belgen winnen niet meer, Dortmund zet CL-debacle recht

23-10-2021 18:11

Borussia Dortmund heeft de Amsterdamse Champions League-kater zaterdagmiddag van zich af gespeeld: vijf dagen na de 4-0 nederlaag tegen Ajax werd er met 1-3 gewonnen bij Arminia Bielefeld. Bayern München heeft zijn koppositie behouden en het VfL Wolfsburg met enkele Belgen blijft kwakkelen.

Arminia Bielefeld-Borussia Dortmund 1-3
Dortmund moest het in Bielefeld weer zonder vedette Erling Braut Haaland stellen, maar kon toch met een geruststellende 0-2 voorsprong de rust in. Emre Can benutte na een half uur een penalty en Mats Hummels verdubbelde op slag van rust de marge met een knappe volley. Kort nadat Donyell Malen werd gewisseld, zorgde Jude Bellingham voor de kers op de taart. De Engelsman legde de 0-3 eindstand vast na een knappe slalom in de zestien meter. Dat Fabian Klos namens de thuisploeg een penalty benutte, deed niet meer terzake.

Bayern München-Hoffenheim 4-0
De koppositie bleef echter in handen van Bayern, dat een regelmatige thuiszege op Hoffenheim boekte. De basis werd in het eerste half uur gelegd: Serge Gnabry was het eindstation van een keurig opgebouwde Bayern-aanval en Bundesliga-topscorer Robert Lewandowski liep weer uit in zijn race met Halaand: 1-0 en 2-0. Het slotakkoord was voor Eric-Maxim Choupo-Moting en Kingssley Coman, die die de stand in de slotfase naar 3-0 en 4-0 tilden.

VfL Wolfsburg-SC Freiburg 0-2
Het Wolfsburg van onder meer Casteels en Lukebakio, begon met vier zeges op rij aan de competitie, maar heeft nu juist voor de vierde keer achter elkaar een nederlaag moeten slikken. Mark Flekken en de zijnen hebben de Volkswagen Arena verlaten met drie punten: Philipp Lienhart en Lucas Höler maakten de doelpunten namens de bezoekers.