Wie is Geert Duyck, de nieuwe RSC Anderlecht-investeerder?

Wie is Geert Duyck, de nieuwe RSC Anderlecht-investeerder?

23-10-2021 18:00

Geert Duyck zal samen met Wouter Vandenhaute investeren in RSC Anderlecht. Zo hoopt paars-wit van de tekorten af te komen. Achter de onbekende naam schuilt een topinvesteerder, zo weet De Tijd.

Duyck wilde in 2017 al eens investeren in RSCA. Hij probeerde een deal te maken samen met Vandenhaute, maar die deal viel in het water. Sindsdien blijft hij mogelijkheden bekijken om in paars-wit te investeren. 

De investeerder is voor de buitenwereld niet zo bekend, ‘maar in de zakenwereld is hij incontournable’, weet de financiële krant. ‘Hij overtuigde de Angelsaksische investeringsreus CVC om een lokaal kantoor te openen in België - toen nog een grote uitzondering - en liep sindsdien de deur van tientallen bedrijven plat om samen in zee te gaan en een groeiparcours uit te stippelen. Hij is intussen opgeklommen tot managing partner van de financiële groep en reist er de wereld voor rond.’

Met Duyck zal Anderlecht alvast de financiële concurrentie willen aangaan met Bart Verhaeghe. Enkel sportief moet het nog top worden. Zondag speelt paars-wit tegen Beerschot.