Foutje in Nederland: politie kaatst de bal terug nadat bussen verkeerd rijden

Foutje in Nederland: politie kaatst de bal terug nadat bussen verkeerd rijden

23-10-2021 15:40
6

Een bijzonder verhaal uit Nederland. De ontmoeting tussen NAC Breda en MVV in het Rat Verlegh Stadion begon tien minuten later. Dat had alles te maken met de Maastrichtse supportersbussen, die door de politie naar de verkeerde stad werden geleid. Achteraf was MVV boos op de politie, maar die diende de club van antwoord.

De MVV-fans zaten in de bus op weg naar Breda, maar plotseling werd een deel van de bussen naar Tilburg geëscorteerd. Waarschijnlijk een vergissing van de dienstdoende politieagenten, aangezien Willem II vrijdagavond ook een thuiswedstrijd speelt en met Fortuna Sittard ook nog eens een Limburgse tegenstander treft. De club - waar onder meer onze landgenoten Romain Matthys, Allan Delferriere, Simon Libert en Lucas Kalala spelen - zegt  zelf dat hun aanhang voor Fortuna-supporters werd aangezien.

Vanwege het later arriveren van de Maastrichtse fans begon de wedstrijd tussen NAC en MVV om 20.10 uur en niet om 20.00 uur. Dat kwam trouwens scheidsrechter Edwin van de Graaf ook niet verkeerd uit. Volgens 1Limburg was hij ook vertraagd en door het verschuiven van de wedstrijd kan hij nog een serieuze warming-up doen.

De politie van Tilburg heeft verontwaardigd gereageerd op het bericht van MVV dat hun bussen met fans voor Fortuna-aanhang werd aangezien. Op Twitter laten ze weten dat het toch wel degelijk een fout van de chauffeur van dienst was, die de Fortuna-bussen blind volgde en afrit Tilburg pakte in plaats van Breda aan te houden. De Tilburgse politie wenst MVV een goede thuisreis, 'als jullie de weg weten te vinden'.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie