Koeman ziet El Clásico niet als doorslaggevend: 'Ik voel de steun van Laporta'

Koeman ziet El Clásico niet als doorslaggevend: 'Ik voel de steun van Laporta'

Gepubliceerd: zaterdag 23 oktober 2021 om 14:44za 23-10-2021 om 14:44

Ronald Koeman verwacht niet dat het resultaat tegen Real Madrid leidend is voor zijn aanblijven als trainer van FC Barcelona. Volgens de Nederlandse trainer kan zijn ploeg 'laten zien dat ze op het goede spoor zitten'.

De Barça-coach heeft geen angst en kijkt uit naar zijn eerste Clásico mét publiek. "Ik weet waar het om draait. Belangrijk is om ervan te genieten. Het zal mijn eerste als trainer worden met publiek. Ik wil de fans gelukkig maken", zegt hij op het afsluitende persmoment richting de Spaanse topper. Dat hij onder een vergrootglas ligt, is Koeman inmiddels meer dan bekend. Als het aan hem ligt, wordt zijn positie niet telkens breed uitgemeten in de media.

"Het is niet nodig dat Joan Laporta elke week zegt dat ik mag blijven. Ik voel de steun van de voorzitter, maar ik weet als geen ander dat alles draait om de resultaten. Ik heb niet het idee dat het zondag een examen is. Het is een Clásico: een belangrijke, maar geen beslissende wedstrijd." Koeman kan tegen Real Madrid weer beschikken over Jordi Alba, die terugkeert van een blessure. Een favoriet aanwijzen voor het duel wil de oefenmeester niet. "In El Clásico is er nooit een favoriet, maar wij spelen thuis. We moeten met de borst vooruit spelen", besluit Koeman.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws