Antwerp blikt terug op veldslag in Istanbul, Dwomoh tevreden met topdebuut

Antwerp blikt terug op veldslag in Istanbul, Dwomoh tevreden met "topdebuut"

23-10-2021 11:16
2

Royal Antwerp FC verzekerde zich donderdagavond van haar eerste puntje in deze Europa-League-campagne. Op het veld van Fenerbahçe speelde het met 2-2 gelijk. Twee dagen later blikt The Great Old met een compilatie terug op die felle strijd in de heksenketel van het Sükrü Saracoglustadion.

Antwerp kwam in Istbanul bliksemsnel op voorsprong, uitgerekend dankzij huurling Ally Samatta. Toch dook het de kleedkamers in met een achterstand, onder meer omdat Jelle Bataille tot twee keer toe een strafschop weggaf. Na de pauze kopt Pieter Gerkens de 2-2 op het bord. Die zou tot het einde blijven staan. Bij Antwerp overheersten gemengde gevoelens. Zo vond Samatta dat er toch twee punten meer hadden ingezeten.

Een opmerkelijke gebeurtenis in het EL-duel was nog het debuut van Pierre Dwomoh. De amper zeventienjarige middenvelder kwam deze zomer over van KRC Genk, behoorde al enkele keren tot de wedstrijdselectie en mocht bij Fenerbahçe dus voor het eerst opdraven. "Een topdebuut", vindt Dwomoh zelf. "Ik voel me perfect. Het was een heel mooie wedstrijd, jammer van het resultaat. Maar we gaan door: één punt."